Vinkit kesätyöpaikan hakuun

Tommi Ranta

Kesätyönhaku kannattaa aloittaa aina ajoissa. Nappaa itsellesi vinkit tästä kirjoituksesta ja valmistaudu kesätyöpaikan hakuun.

Ole ajoissa liikkeellä

Isommat yritykset aloittavat kesätyöntekijöiden haun yleensä jo heti vuodenvaihteen jälkeen, joten kannattaa olla heti ajoissa liikkeellä. Pienemmät yritykset rekrytoivat osin vasta myöhemmin, joten jos haku jäi vähän myöhempään, niin kannattaa muistaa ottaa yhteyttä erityisesti pienempiin yrityksiin. Kesätyöpaikkojen ns. kuumin hakuaika onkin tammikuusta maaliskuuhun. Osalla yrityksistä haku voi tosin päättyä jo helmikuun alkupuolella.

Päivitä cv kuntoon

Ansioluettelo ja työnhakukirje kannattaa laittaa kuntoon jo ajoissa, niin on helppo lähettää hakemukset ajoissa. Tähän on hyvä varata riittävästi aikaa, niin ehdit tekemään ne rauhassa. Kannattaa myös räätälöidä työnhakukirje erikseen jokaiseen yritykseen. Vinkkejä cv:n hiomiseen löytyy netistä paljon niihin kannattaa myös tutustua.

Muista video-cv

Kun olet tekemässä cv:tä, niin muista myös video-cv. Tämän avulla on helpompi erottua joukosta. Videon avulla on voit tuoda omaa persoonaa ja osaamistasi paremmin esille ja jäät paremmin myös mieleen.

Videoiden käyttö rekrytoinnissa on myös yleistymässä koska ne tarjoavat mahdollisuuden lähettää hakijoille kysymyksiä, joihin halutaan vastaus. Yritysten on helpompi löytää useammalle henkilölle sopiva aikataulu käydä läpi videoita ensin omaan tahtiin ja sopia sitten haastattelu potentiaalisimpien kanssa.

Valmistaudu työhaastatteluun

On hyvä tutustua etukäteen yritykseen ja mitä se tekee ja miettiä tämän perusteella omia vahvuuksia sekä kehittämiskohteita. Kannatta myös suunnitella itselle valmiiksi lyhyt puolen minuutin tai minuutin hissipuhe. Hissipuheen tarkoitus on kiteyttää tärkeimmät asiat itsestäsi lyhyeksi myyntipuheeksi.
Tärkeintä haastattelussa on kuitenkin olla oma itsensä ja luottaa omaan itseensä. Vaikka hakemasi paikka ei aina löydy välttämättä heti, niin säilytä positiivinen asenne ja mieti miten voisit kehittää omaa työnhakemista. Kannattaa myös kysyä palautetta omasta työnhausta esimerkiksi kysymällä mikä oli yritykselle tärkein tekijä valinnassa. Se antaa aina hieman uusia ajatuksia itselle miten hakea

Muista että asenne ratkaisee

Työnhaussa tuodaan yleensä paljon esille erilaisia osaamisvaatimuksia, mutta ne eivät aina ole ne kaikkein tärkeimmät tekijät. Monesti yritykselle on tärkeää löytää ns. hyvä tyyppi, joka sopii työyhteisöön ja on motivoitunut tekemään työtä sekä oppimaan uutta. Muista siis tuoda itseäsi ja motivaatiotasi positiivisesti esille.